Veneturvallisuustarkastus

Veneturvallisuustarkastuksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää veneilyturvallisuutta ohjaamalla ja opastamalla veneilijöitä veneidensä hoitoa, varustamista ja varusteiden käyttötaitoa koskevissa asioissa sekä turvallisuusmyönteisten asenteiden omaksumisessa.

Tarkastettu vene merkitään vuosittain seuran venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuransa lippua. Lipun hankinnasta voit sopia veneturvallisuustarkastajasi kanssa. 

Veneturvallisuustarkastuksen suorittavat seuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liittojen myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla.

Vuosittaisesta hyväksytystä tarkastuksesta veneen omistajalle annetaan tarkastustarra, joka on liiton (SPV) painattama ja vuosittain erivärinen ja jonka veneenomistaja kiinnittää veneen paapuurin ylärakenteisiin niin, että se on hyvin näkyvissä.

Perus- ja vuositarkastuksen hinta Ahoniemessä, Myllynieessä ja Varvinniemessä tai niiden lähialueilla on seuran omille jäsenille 20 €. Vieraan seuran veneet 30 €. Veneturvallisuustarkastajakorvaus pitkistä tarkastusmatkoista on 0,44 €/km, jonka veneen tarkastuttajan edellytetään korvaavan tarkastajalle.

Vuoden 2018 veneturvallisuus tarkastuspäivät:

2018 runkotarkastukset Varvinniemessä ja muualla sovittava tapauskohtaisesti

6.6.2018 keskiviikko klo 16 - 20 Myllyniemi, Puhos. Ilmoittautuminen 30.5.2018 mennessä ja mihin kellonaikaan on tulossa.

9.6.2018 Lauantai Ahoniemessä PSI:n veneilykauden avajaisten yhteydessä. Ilmoitus 7.6. mennessä hoitaako venetarkastuksen avajaisissa

22.-23.6.2018 perjantai - lauantai PSI:n Ahoniemen Juhannuksen yhteydessä. Ilmoitus 20.6.2018 mennessä hoitaako tarkastuksen Juhannuksena.

Ilmoittautumiset tekstiviestillä tai sähköpostilla: Pentti Länne tai Markku Karppanen tai Petri Partanen.

Sammutinhuolto tulee hoitaa itsenäisenäisti Kiteen Turvatalo Eltamix Oy. Puriseuralla tarkastuksista jäsenhinta 10€

Muista veneturvallisuustarkastusajoista sovittava tapauskohtaisesti.

Veneturvallisuustarkastajat
Pentti Länne, p. 0400 571828, pentti.länne@gmail.com
Petri Partanen, puh. 040 5230291, petri.partanen@bellabit.fi
Markku Karppanen, p. 040-5733428, markku.karppanen@gmail.com